Продължава протестът на миньори и енергетици. Продължава недоволството на енергетици и миньори.

...
Продължава протестът на миньори и енергетици. Продължава недоволството на енергетици и миньори.
Коментари Харесай

Продължава протестът на миньори и енергетици, остават ли блокадите?


Продължава митингът на миньори и енергетици. Продължава недоволството на енергетици и миньори. Припомняме, че в петък и събота имаше блокади на автомагистрала „ Тракия “, Подбалканския път в региона на Гурково и Прохода на републиката.
Поради продължаващите митинги
на работещи в енергийния бранш остават затворени автомагистрала „ Тракия “ при Стара Загора и Проходът на републиката. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На уеб страницата на ведомството се показва, че се предлага пътуващите по Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас и назад да употребяват обходен маршрут – п.в. Чирпан – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Автомагистрала „ Тракия “ и назад.
Пътуващите по основен път
Хасково – Стара Загора да минават през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе и назад.

Пътуващите с леки коли през Прохода на Републиката от Стара Загора се пренасочват на бензиностанция „ Петрол “ през общински път към с. Конаре, с. Козарево, гр. Твърдица, гр. Елена и гр. Велико Търново или през прохода „ Шипка “, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Пътуващите през Прохода на Републиката в посока от север-юг минават през общински път за с. Димовци към гр. Николаево
и се включват посредством пътен възел на път I-6.
С цел облекчение на тежкотоварния трафик в посока Автомагистрала „ Тракия “ камионите се пренасочват от Автомагистрала „ Марица “ към Харманли, Тополовград, Елхово, Ямбол, Ришки проход, Шумен, Русе.

Препоръчва се тежкотоварните коли, пътуващи в направлението север юг и назад да употребяват Троянския, Ришкия или Котленския проходи.
Премиерът акад. Николай Денков
предложения на среща протестиращите енергетици и миньори в Министерския съвет в 16 часа в неделя, само че в събота вечерта те обявиха, че нито един от синдикалните лидери няма да се отзове на поканата му

Поканени са водачите на двата огромни синдиката – КНСБ и КТ „ Подкрепа “, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците
към КНСБ, на Независимата синдикална федераци
я на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, а също по този начин ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи
на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.
Енергийният министър Румен Радев се срещна с протестиращи на автомагистрала „ Тракия “ в събота. Преди това той ги предложения на среща в административната постройка на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “., на която те отхвърлиха да участват.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР